expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Friday, 9 June 2017

PERCUTIAN KE MEDAN PART 1

6Mei2017-Hari pertama

Assalamualaikum hai korang.
Sory lambat gile post sebab payah gak nak cari idea  tak tau mne nak start. 
oke last month on 6-9Mei saya ade trip ke medan tapi urusan kerja. Tapi tak nk cite lah pasal urusan kerja tu. nk share tempat2 cantik sepanjang 10 jam dlm van di Medan.

Flight kami Sabtu 8.40 pagi so mlm dalam jam 12.00 am kami gerak ke KLIA2. Ngam2 sampai dalam jam 3pagi. so ade maselah nk makan rest jap. Kami pegi 6 orang je. So trip kali ni berjaya bawak baju sikit je, just bawak satu troli beg n beg galas kecik jek. Beg kecik untuk isi barang penting contoh pasport dan duit je. Kali ni bajet tak berapa banyak so bawak dalam RM500 je bersamaan 1500000idr.


Ni ade budak nk ikut mummy p holiday





Da sampai KLIA, kebetulan kaunter checkin dah bukak kami terus checkin beg sebab masing2 malas nk bawak ke hulu hilir lepas tu nk breakfast pulak. So semua dah setel cehckin, kami cari port nk breakfast ala kadar. Actually xberapa ala kadar sebab tersilap langkah order kopi.Konon nk elak mengantuk sekali sakit perut eheeeeh..


Alhamdulillah semua da setel breakfast dan semua urusan wajib sebelum fly.kami masuk n lepak tempat tunggu dan masing2 lepas hajat lagi penangan kopi. so korang yg perut sensetif jgn minum kopi. hahaha



ni perkara wajib bile nk travel hahaha


 Satu lagi benda wajib kena ambil gambar nampak ekor Airasia.hahah

 Sebenarnya ade cerita kelakar. even dah lepas masuk pun still lagi check kelulusan luar negara (website Imigresen) maklumlah penghutang tapi bukan PTPTN tau. mane tau tetibe sangkut kan. sblm pergi pun mmg beza seminit akan check.sengal betulla. Moral: bayarlah hutang anda .haha

Alhamdulillah touchdown Medan Airport. Masing2 beratur nk lepas imigresen. fuu ramai kot org Malaysia ke Medan kebetulan minggu dpn tu cuti selasa. Alhamdulillah dpt cop kat cowok hensem. tapi banyak pulak soalannye.hahah



💚





Ni la supir kami Pak Damien



Kalau korang mmg tak roaming nk murah beli sim indonesia. so kami beli new sim 7 gb 90000idr. Laju yang amat internetnye.


Ni la pengangkutan kami. 

Mase ni awal lagi sebenarnya. beza 1 jam ngn waktu Malaysia. Lepas dari airport kami terus dibawa ke restoren Makan pagi + makan tengahari.Nasi Ayam Penyet Cindelaras. Katanya famous. 



Saya jenis tak kuat pedas so kepedasan tahap maksima dah ni rase. lain jugak tekak sy nk selesakan. sbb makan memilih (byk sangat alergik) maklumlah.

Alhamdulillah semua da kenyang, sebab pak Damien ckp kena makan kenyang2 sebab perjalanan jauh lagi. lepas ni kami ke Berastagi jauh amat. Rasenye dekat 2 jam. tapi sebab jem jadi bertambahlah jam akan sampai.  so dalam perjalanan tu mula2 excited tgk kiri kanan dpn belakang last2 tertido pening oit.

tengok semua letih amat.Jet lag angat.hahah .

Ni salah satu pengangkutan dorang. Katanya pak Damien nama nama pegangkutan ni ikut tpt. sory siyes lupe ape nme ni.
  
Da berapa jam perjalanan kami singgah makan jagung bakar. Lebih kurang 5000Idr satu jagung bakar. 
Actually ni mmg tempat untuk rest sambil tgk2 bukit bukau subhanallah cantik ciptaanNya.  






Lepas semua dah selesai, perjalanan masih diteruskan ke Berastagi. ape lagi sambung tido lah. Alhamdulillah sampai juga kami ke Berastagi. Tempat ni lebih kurang sejuk cam Cameron. seronok sbb kiri kanan banyak tanam bunga, sayur dan buah. Depan rumah je u oll. bukak pintu terus petik haha



Ni la bandar Berastagi. Ramai penduduknya. tempat yang nyaman waaaa sejuk gile uols. Sampai bandar Berastagi kami terus ke Pasar Buah. Macam-macam buah ade wuuu seronok nye perut.



Lepas dah shopping di Pasar Buah kami terus di bawa ke Hotel. Cantik  hotel ni.Menurut pak supir ni mmg hotel pilihan pelancong disini.terutama org Malaysia. Green Garden Hotel Berastagi


Siap ade kolam. mmg excited tapi tak mampu nk mandi sebab sejuk gile.


Ni la bilik kami. bersih cantik kemas tapi kena pakai selipar sejuk beku sampai tulang. Da setel sume checkin kami rest-rest dulu.

Petang tu pak damien ajak pegi ke Gunung Gundaling dan malam mandi kolam air panas. fuu mak excited.kami nk gerak tu mmg dah siap2 bawak baju mandi.

Ni la Gunung Gundaling .Di sebalik kabus tu sebenarnye ade kesan lava gunung berapi. kalau korang nk tau sejarah Gunung Gundaling boleh rujuk web ni Wisata Gundaling.

Kat sini banyak kedai-kedai yang menyediakan khidmat print gambar. dan korang jangan terkejut kalau diekori sampai kemana-mana.haha

Banyak dipasang khemah2 sbb untuk menikmati view view yang sangat Subhanallah 


Kalau korang malas nk jalan, atau mmg nk menikmati sekitar gunung gundaling ni boleh guna khidmat kereta kuda ni. keliling tempat ni. tapi ngeri weh jalan sempit. mmg tak la saya nk naik..


Ni masing2 nk bergambar di patung jodoh. Bak kata pak Damien ni patung pembawa jodoh. so lepas ambik gambar akan dapat jodoh. wallahualam.

Ni gambar yang diambil oleh jurukamera kat situ dan siap print . lebih kurang 150000Idr ( 6 keping)

Oke dah penat pusing2 gunung Gundaling, kami turun nak cari tpt makan. Lapar oit. makan tadi je nasi ayam penyet tu. So mmg pak Damien bawak kami ke restoren halal.

 Tips: kalau korang dtg tanpa supir agak payah nk cari tpt halal sbb kat sana ramai cristian.  Lebih selamat dengan travel agent bukan sbb makanan je even otw ke tempat ni pun jalan sangat bahaya.

Alhamdulillah kami makan. sume makanan minang. mcam biasa tekak aku ni tak berapa nk telan sangat. tapi sedap. Oke masing2 dah lapar ape lagi  sampai tak sempat nk ambik gambar.


Pakej yang kami ambik memang dah include makan. tapi biasalah tambah air manis. sepanjang 4 hari mmg minum ais jeruk dan tea manis je. kat sane dorang hidang air masak je. patut la kurus masing2!


Semua dah selesai makan, pak Damien terus bawak kami ke Kolam air panas. katanya 24 hours. Kami sampai tu agak terkejut sebab macam tepi pantai cara dorang bawak bekal tu kemain aih banyak. 


Pak Damien book untuk kami Private pool. Tapi bile ambik private pool kami boleh ke mane2 kkolam yang tak private. tapi kalau ambik yang tak private boleh ke semua kolam tapi tak bolehmasuk private pool.bak kate pak Damien.
Kami bayar 3600000IDR pada pak damien termasuk tuala yang disewa. 

ni la private pool kami. Tak la private sangat tapi sekali tempat persalinan


Kat luar tu banyak lagi kolam yang boleh pilih nk mandi kat mana. Siap ade lumpur yang organik untuk kulit. Sini akan bau belerang sebab dekat dgn gunung berapi katanya


Alhamdulillah semua dah siap mandi, kami siap2 nak balik sebab dah penat ya amat. Perjalanan nak balik pun dekat 1 jam tau. bukit berliku.
Dah sampai hotel mandi siap2 jam 11 malam semua lapar so kami keluar makan depan hotel je Mee Acheh. pas kenyang tu malas dah nk berjalan ape lagi tido lah. Esok nk checkout awal.
*4h3m kami stay di hotel berlainan memandangkan tempat sangat2 jauh.

jangan lupe baca entry Percutian Medan Day II tau.

ig:  @saallaluna
email: ciksaallaluna@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/ciksaall

Thank you sudi singgah :)

NI INFO AGENT KAMI PAKAI :

 +6281264332925 pak dafi 
+6285276010160 no pak damen
travelingsumatera@gmail.com

Pt.Elegant Tour & Travel
Jl.A.H Nasution No.92 BB-Medan
(Di Depan Sekolah Primbana Medan)
Tlp.(061)- 785 1975
Fax.(061)-785 0324
Mobile. +62 812 6433 2925 ( WhatsApp )
               www.kapanholidaymedan.com
               www.buspariwisatamedan.com

               www.anekawisatamedan.com
               http://percutianmedan.blogspot.com







34 comments:

  1. APA YANG MENARIK DAN HARUS DICUBAK DI MEDAN, INDONESIA
    Medan terkenal sebagai tempat perlancongan yang mempunyai tarikan tersendiri menyebabkan pengunjung dari dalam dan luar negara tidak putus dari masa ke semasa terutamanya dari Malaysia. Keistimewaan Kota Medan yang terletak di Sumatera Utara ini menggamit pengunjungnya adalah Danau Toba nya yang indah lagi mendamaikan.bercuti ke medan lake toba

    SEJARA ISTANA MAIMUN
    Istana Maimun, terkadang disebut juga Istana Putri Hijau, merupakan istana kebesaran Kerajaan Deli. Istana ini didominasi warna kuning, warna kebesaran kerajaan Melayu. Pembangunan istana selesai pada 25 Agustus 1888 M, di masa kekuasaan Sultan Makmun al-Rasyid Perkasa Alamsyah. Sultan Makmun adalah putra sulung Sultan Mahmud Perkasa Alam, pendiri kota Medan.
    Sejak tahun 1946, Istana ini dihuni oleh para ahli waris Kesultanan Deli. Dalam waktu-waktu tertentu, di istana ini sering diadakan pertunjukan musik tradisional Melayu..

    DANAU TOBA
    Suatu ketika, tersebutlah seorang nelayan miskin yang tinggal di sebuah desa kecil di Sumatera Utara. Dia tinggal sendiri, orang tuanya sudah lama tiada dan dia juga belum menikah. Setiap hari, dia pergi ke sungai di desanya untuk memancing. Memancing adalah satu-satunya pekerjaanya. Suatu pagi, seperti biasa setelah dia mengunci gubuknya, si nelayan tersebut pergi ke sungai untuk memancing. Hari itu, dia hanya memperoleh satu ikan, ikan yang besar dan cantik. Dia kemudian menaruh ikan tersebut ke dalam ember yang penuh dengan air dan bersiap untuk pulang ke rumah.

    Merasa lapar, ketika dia tiba di rumah, dia menyiapkan beberapa bumbu untuk memasak ikan tersebut untuk dijadikan makan siangnya. Akan tetapi, ketika dia memegang ikan tersebut dan memandang matanya, dia merasa kasihan. Dia tidak dapat membunuh ikan tersebut. Ikan itu terlalu cantik untuk dijadikan makan siangnya. Oleh karenanya, dia memutuskan untuk menaruhnya kembali ke dalam ember.

    Di keesokan harinya, seperti biasa dia pergi memancing lagi. Tetapi kali ini, dia tidak memperolah satu ekor ikan pun. Dia pun kembali ke rumah dengan tangan kosong. Ingat akan ikan yang dia tangkap kemarin, dia berencana untuk memasaknya. Akan tetapi, ketika dia ingin mengambil ikan tersebut, ikan tersebut tidak ada di ember. Malahan, dia menemukan seorang gadis cantik duduk di dapurnya.

    "Siapa kau?" tanya nelayan itu.
    "Saya adalah ikan itu" jawab gadis tersebut.
    "Apa maksud mu? tanya nelayan itu bingung.
    "Saya adalah ikan yang kamu tangkap. Kamu begitu baik; kamu tidak membunuh ku kemarin. Untuk itu saya sangat berterima kasih. Untuk membalas kebaikan mu, saya akan menolong mu untuk melakukan apapun" gadis itu menjelaskan.
    "Saya tinggal sendiri. Saya tidak memiliki keluarga. Jika kamu ingin menjadi istri ku, saya akan merasa sangat senang" tanya si nelayan itu.
    "Baiklah, tetapi kamu haru berjanji pada ku. Jika kita memiliki anak kelak, jangan beritahu mereka tentang asal-usul ku. Jika kau memberitahu mereka, sesuatu yang sangat buruk akan terjadi" kata si gadis itu.

    SEJARA / CERITA RAKYAT KARO / BERASTAGI KERAJAAN ARU ATAU HARU
    Kerajaan Aru atau Haru merupakan sebuah kerajaan yang pernah berdiri di wilayah pantai timur Sumatera Utara sekarang. Nama kerajaan ini disebutkan dalam Kakawin Nagarakretagama[1] sebagai salah satu kerajaan yang pernah menjadi taklukan Majapahit. Sedangkan dalam Suma Oriental[2] menyebutkan bahwa kerajaan ini merupakan kerajaan yang kuat Penguasa Terbesar di Sumatera yang memiliki wilayah kekuasaan yang luas dan memiliki pelabuhan yang ramai dikunjungi oleh kapal-kapal asing. Dalam laporannya, Tomé Pires juga mendeskripsikan akan kehebatan armada kapal laut kerajaan Aru yang mampu melakukan pengontrolan lalu lintas kapal-kapal yang melalui Selat Melaka pada masa

    tambusayherry@gmail.com

    Hubungi:

    》Facebook:

    https://www.facebook.com/HerryCutiBajetMedan1

    》Email:

    herrycutibajetmedan@gmail.com

    》Call/WhatsApp:

    ( Herry )

    https://api.whatsapp.com/send?phone=6281397880156

    》( inaa )

    http://wasap.my/0134618637

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time akan ke medan pada puasa mei 2018 nanti secara solo seorang. Apa tips dan bantuan. Matlamat utama utk solat tarawih dan dll

      Delete
  2. Salam, jom bercuti ke Medan-Berastagi-Lake Toba. Muslim pakej. harga berpatutan dengan servis yang ditawarkan. In shaa Allah. whatsapp: +6012-6047593 Ig: @percutianbajet

    ReplyDelete

  3. Insha Allah kalau ada rezeki my beloved husband😍😍

    💖Herry Cuti Bajet Medan harap dapat merealisasikan impian kami untuk dijadikan hadiah anniversary & honeymoon paling bermakna dalam hidup kami..

    💋Gunung Tahan Gunung Daik,
    Herry Cuti Bajet Medan memang terbaik..

    💋Pergi bandar jumpa Si Ayai,
    Travel Agent yang boleh dipercayai..

    💋Buah nanas buah delima,
    Kepuasan& keselesaan pelanggan paling diutama..

    💋Kereta Proton Kereta Honda,
    Menyediakan servis terbaik hanya untuk anda..

    💋Pergi ke pasar membeli ikan,
    Keindahan Kota Medan,Danau Toba&Berastagi takkan dilupakan..

    💋Ikan emas si ikan kaloi,
    Pelbagai pakej menarik harga pun berbaloi-baloi..

    💋Roti dihiris hanya sekeping,
    Pakej dah complete hanya sedia duit untuk shopping..

    💋Di atas pentas kita menyanyi,
    Jangan bimbang tiada kos tersembunyi..

    💋Jalan-jalan bawa lori, klo boleh Hubungi:
    facebook Herry: https://www.facebook.comHerryCutiBajetMedan1

    Email:
    herrycutibajetmedan@gmail.com

    Call/WhatsApp:
    ( Herry )
    https://api.whatsapp.com/send
    phone=6281397880156

    ( inaa )
    http://wasap.my/0134618637

    ReplyDelete
  4. Salam..boleh sharekan nombor Pak Damien ? Terima kasih..

    ReplyDelete
  5. hi tq sudi singgah

    ni no travel agent +6281264332925 pak dafi yg sy gune.
    +6285276010160 no pak pak damen

    selamat bercuti 😍

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. aritu terdelete. kna taketime nk karang balik 😂😂

      Delete
    2. baru published http://ciksaallaluna.blogspot.com/2018/06/percutian-ke-medan-part-ii.html

      Delete
  7. Assalamualaikum…
    Nice entry!!!
    .Mohon izin tuan tanah untuk promote service kami..
    Kami menawarkan pelbagai pakej menarik ke Medan, Bandung,Bali,Lombok,Pekanbaru,Aceh,Padang Bukittinggi dan lain2 destinasi popular untuk anda.Semua urusan kami lakukan.Dari urusan tiket kapalterbang,hotel,transport,makan dan pemandu pelancong semua kami sediakan untuk anda.Untuk group yang besar di alu alukan.Harga menarik menanti anda.
    Tak perlu bersusah payah menguruskan group anda.Berikan senarai nama peserta dan tarikh perjalanan dan semua kami uruskan.Urusan di lakukan di Malaysia.Mudah dan selamat.Temujanji untuk urusan group yang besar juga boleh diatur.Semua urusan di lakukan di Malaysia sahaja.Minima berdua sahaja pun boleh!! JAMINAN KEPUASAN UNTUK ANDA!!!
    Hubungi saya di talian 0126665436 atau lihat di blog saya untuk maklumat lanjut.Banyak maklumat berguna untuk panduan anda.
    http://freelancetour.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Salam, kami menyediakan ground pakej ke Medan, Bukit Tinggi & Banda Aceh dengan harga yang berpatutan.
    whatsapp: +6012-6047593
    instagram: @percutianbajet

    ReplyDelete
  9. Wonderful trip I could tell.
    Anyway ada contact number Pak Supir Damien?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi tq sudi singgah

      ni no travel agent +6281264332925 pak dafi yg sy gune.
      +6285276010160 no pak pak damen

      Delete
  10. Tq cerita menarik. Blh tau x hotel kita book sendiri dr sini ke blh mintak Pak Damen bookkan?

    ReplyDelete
  11. Horas, kami suami isteri ada mengendalikan pakej percutian ke Medan, nanti datang Medan naik mobil/kereta/van kami sahaja, siap dengan supir yang berpengalaman dah training sampai pandai untuk melayan pelancong

    boleh contact saya number Malaysia 017 - 536 7426 atau pak dedi +6281397288197

    berkat bawa pelancong di Medan , alhamdulillah kami dipercayai untuk mengurus trip seluruh Indonesia, Ho Chi Minh Vietnam, Perth, Guangzhou, Seoul, Phnom Penh dan Siem Reap

    facebook : melancong murah baloi
    instagram : melancong_murah_baloi
    017-5367426

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum

    Hai hai hai
    Mana andika medan....
    Mana andika medan....
    Mana andika Medan ....
    Tak usah lagi cari saya?? sebab saya sudah disini.. Haha

    NAK CARI PAKEJ MEDAN YANG SANGAT BERBALOI..
    NAK CARI PAKEJ MEDAN YANG SANGAT TERPECAYA..
    NAK CARI PAKEJ MEDAN YANG SANGAT TERBAIK..

    INI DIA PAKEJ MEDAN LAKETOBA BERASTAGI
    Kenapa saya sangat yakin BERBALAOI, TERPECAYA DAN TERBAIK NAK TAU??
    JOM
    WHATSAAP SAYA: +6282274123701
    INSTAGRAM: pakej_Melancong_medan
    Facebook andika pakej medan berbaloi

    INGAT.....? INI PAKEJ HANYA UNTUK MEDAN, LAKE TOBA, BERASTAGI SHAJA YA. SEBAB SAYA LAHIR DI MEDAN BESAR PON DEKAT MEDAN

    ReplyDelete

  13. Kami menawarkan Pakej Percutian ke Medan dan Danau Toba
    Lake Tour 04 Hari / 03 Malam MYR 390 ( 10 orang )
    Pakej kami design sangat murah dan berkualitas
    Hotel 3 Bintang
    Makanan Halal
    Driver humble
    Pemandu Pelancongan professional

    Sila hubungi Tiara Tours Indonesia
    Jln. Panglima Denai No. 76 Medan, 20227
    Licensed : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    Tel/Fax : +6261 - 733 59 765
    Email : tiaratoursindonesia@gmail.com.
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN
    Toyota Avanza (05 orang ) MYR 155 / Hari
    Suzuki Eritga (05 orang ) MYR 155 / Hari
    Inova Reborn (05 orang ) MYR 175 / hari
    Isuzu Elf (11 orang ) MYR 235 / Hari
    Toyota Hiace (11 orang ) MYR 320 / Hari
    Medium Bus ( 27 orang ) MYR 500 / Hari

    Note :
    Harga Sewa Kereta sudah termasuk : Driver and Patrol


    ReplyDelete

  14. Assalamualaikum
    Perkenalkan nama saya FADLY.
    Pastikan saat berjalan di Medan,Tasik Toba, brastagi.bernuansa muslim.sebb tanah Batak yg mayoritas beragama Kristen.
    Saya muslim,tra transport persendirian,sila pm to whatsapp langsung+6281376455045
    No DEPOSIT
    No agen

    4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE


    Fadlymedan transport
    Fadlywisata.blogsport.id.co
    Julfadly Siagian (FB)
    Email:julfadlysiagian@gmail.vom
    +6281376455045

    ReplyDelete
  15. Selamat Siangn dan Salam
    Sila tempah pakej lawatann ke Medan , di agency pelancongan yang berlencesed.

    Contact Tiara Tours Indonesia
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL


    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum
    Fadlymedan transport menyediakan pakej fullboard muslim berbaloi.
    Langsung saja pm to whatsapp
    +6281376455045
    No AGEN TIKET,NO ORANG TENGAH
    TRANSPORT PERSENDIRIAN
    NO FEPOSIT

    ReplyDelete
  17. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ DITEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE )
    TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ 04 HARI / 03 MALAM MYR : 380 (10 ORANG )
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 275 (10 ORANG )

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.



    SERVICES TERMASUK :
    • TRANSPORT
    • PEMANDU PELANCONGAN
    • HOTEL 3 BINTANG
    • BREAKFAST 3X
    • MAKAN TENGAH HARI 3X
    • DINNER 3X
    • SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    • KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    • MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL

    ReplyDelete
  18. Jom Melancong ke Medan
    Sila
    WhatsAp +62 812 6433 2925
    Email : travelingsumatera@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    ReplyDelete
  20. TIPS MENCARI PAKEJ MURAH & SEWA KERETA ;
    MEDAN / DANAU TOBA / INDONESIA
    JANGAN TERGODA HARGA MURAH … !!!

     PLEASE MAKE SURE SYARIKAT TEMPAHAN PAKEJ TOUR / SEWA KERETA
     PLEASE MAKE SURE ADDRESS AGENCY PELANCONGAN
     PLEASE MAKE SURE TALIAN TELEPHONE AND FAX MAIL
     PLEASE ASK FOR SYARIKAT PERMIT NUMBER / LICENSED NUMBER
     PLEASE ASK FOR TAX NUMBER
     PLEASE ASK FOR INSURANCE KERETA ( KALAU SEWA KERETA SAJA)
     PLEASE CHECK AND RECHECK IN GEOGLE SYARIKAT OFFICE
     PLEASE WRITE INTO THE GEOGLE COMPANY NAME. FOR EXAMPLE : TIARA TOURS INDONESIA

    AT LEAST BUT NOT LAST , I WISH YOU WELCOME TO INDONESIA
    HORAS .... !!! HORAS .... !!! HORAS .... !!!

    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TAX NUMBER : 36 555 970 7 122 000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    ReplyDelete
  21. Tumpang share ye.Melancong Medan.
    Package sewa kreta private tour max 5 org kreta jenis inova + driver cum guide dan petrol RM 190/hari and ada juga pakej all in.Melawati tempat tempat pelancongan sesuai minat you orang.Berminat PM or whatsapp:+6281370755359.
    Email : sulistyousup@gmail.com

    ReplyDelete
  22. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ DITEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE )
    TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ 04 HARI / 03 MALAM MYR : 380 (10 ORANG )
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 275 (10 ORANG )

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.



    SERVICES TERMASUK :
    • TRANSPORT
    • PEMANDU PELANCONGAN
    • HOTEL 3 BINTANG
    • BREAKFAST 3X
    • MAKAN TENGAH HARI 3X
    • DINNER 3X
    • SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    • KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    • MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK :
    • DRIVER
    • PATROL
    • EKSIDENT INSURANCE
    • GOVERNMENT TAX

    ReplyDelete
  23. TELAH HADIR AGEN POKER JAGODOMINO TERPERCAYA DAN TERBAIK DI INDONESIA

    *Proses deposit & withdraw mudah cepat & aman
    *Dapatkan bonus turnover untuk setiap hari 0.3%- 0.5% (winor lose)
    *Bonus referral 20%(Seumur Hidup)
    *Anda bisa main langsung dari hp android/ ios dimana saja
    *Anda bisa bermain dan bertemu dengan seluruh pemain Indonesia dalam games online:
    -Poker
    -Bandar Poker
    -CapsaSusun
    -Domino99
    -Adu Q
    -Bandar Q
    -Bandar Sakong
    -Bandar 66

    Pastikan Anda login hanya melalui situs resmi kami DISINI

    Untuk info selanjutnya silahkan hubungi CS 24 jam yang siap melayani anda...
    LIVE CHAT: KLIK DISINI
    WA: +855717086677

    ReplyDelete
  24. Pakej Percutian Murah di medan

    For Reservation :
    PT ELEGANT TOUR AND TRAVEL
    Office : Jl A.H Nasution No.92 BB Medan
    Call/WhatsApp +62852 7605 7733
    Email : mytravelmedan@gmail.com
    Blog : https://lawataninmedan.blogspot.com/

    ReplyDelete

  25. ASSALAMU ALLAIKUM …………. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI TIARA TOURS INDONESIA, ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN BEBERAPA PAKEJ – PAKEJ MENARIK MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA SEPERTI KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA DAN BERAPA TEMPAT LAIN MENARIK DI MEDAN.

    PAKEJ KAMI TEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. SEMUA PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM FULL SERVICES
    TAK ADA EXTRA BAYAR …. !!! TAK ADA TIPU – TIPU !!!

    HARGA PAKEJ 04 HARI / 03 MALAM MYR : 380 (10 ORANG ) MEDAN & LAKE TOBA
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 275 (10 ORANG ) MEDAN AND LAEK TOBA
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 400 (10 ORANG ) LAKE TOBA , SAMOSIR AND SILANGIT
    HARGA PAKE 04 HARI / 03 MALAM MYR : 550 (10 ORANG ) LAKE TOBA, SAMOSIR AND SILANGIT

    KALAU NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT SYARIKAT KAMI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TAX NO : 36 555 970 7 122 000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

     NOTE :
     HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK :
     DRIVER
     PATROL
     EKSIDENT INSURANCE
     GOVERNMENT TAX


    ReplyDelete
  26. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1 Night Parapat, 1 Night Berastagi, 1 Night Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Incluide :
    Hotel and breakfast, lunch 3x, dinner 3x, transport+driver+BBM, ferry boat to samosir Island, Mineral water/day, Entransfee to object wisata, parking.

    Ekslude :
    Optional programs, tipping driver and tour guide

    Thanks /Regards

    Akfansyah
    Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6281262388907
    Facebook : Akfan
    Instagram : Akfansyah
    Email : Akfansyah123@gmail.com
    Web : www.packageholidayindonesia.com
    Melayani # package tour # Adventure # Tracking & Haiking# Rafting # Car # Bus Pariwisata #

    ReplyDelete
  27. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1 Night Parapat, 1 Night Berastagi, 1 Night Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Incluide :
    Hotel and breakfast, lunch 3x, dinner 3x, transport+driver+BBM, ferry boat to samosir Island, Mineral water/day, Entransfee to object wisata, parking.

    Ekslude :
    Optional programs, tipping driver and tour guide

    Thanks /Regards

    Akfansyah
    Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6281262388907
    Facebook : Akfan
    Instagram : Akfansyah
    Email : Akfansyah123@gmail.com
    Web : www.packageholidayindonesia.com
    Melayani # package tour # Adventure # Tracking & Haiking# Rafting # Car # Bus Pariwisata #

    ReplyDelete
  28. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1 Night Parapat, 1 Night Berastagi, 1 Night Medan
    --------------------------------------------------------------------
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Incluide :
    Hotel and breakfast, lunch 3x, dinner 3x, transport+driver+BBM, ferry boat to samosir Island, Mineral water/day, Entransfee to object wisata, parking.

    Ekslude :
    Optional programs, tipping driver and tour guide

    Thanks /Regards

    Akfansyah
    Tour Guide Medan Sumatra Utara - IndonesiaTelp // WhatsApp : +6281262388907
    Facebook : Akfan
    Instagram : Akfansyah
    Email : Akfansyah123@gmail.com
    Web : www.packageholidayindonesia.com
    Melayani # package tour # Adventure # Tracking & Haiking# Rafting # Car # Bus Pariwisata #

    ReplyDelete
  29. ASSALAMU ALLAIKUM …………. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI TIARA TOURS INDONESIA, ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN BEBERAPA PAKEJ – PAKEJ MENARIK MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA SEPERTI KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA DAN BERAPA TEMPAT LAIN MENARIK DI MEDAN.

    PAKEJ KAMI TEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. SEMUA PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM FULL SERVICES
    TAK ADA EXTRA BAYAR …. !!! TAK ADA TIPU – TIPU !!!

    HARGA PAKEJ 04 HARI / 03 MALAM MYR : 380 (10 ORANG ) MEDAN & LAKE TOBA
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 275 (10 ORANG ) MEDAN AND LAEK TOBA
    HARGA PAKEJ 03 HARI / 02 MALAM MYR : 400 (10 ORANG ) LAKE TOBA , SAMOSIR AND SILANGIT
    HARGA PAKE 04 HARI / 03 MALAM MYR : 550 (10 ORANG ) LAKE TOBA, SAMOSIR AND SILANGIT


    KALAU NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT SYARIKAT KAMI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TAX NO : 36 555 970 7 122 000
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
     HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK :
     DRIVER
     PATROL
     EKSIDENT INSURANCE
     GOVERNMENT TAX

    ReplyDelete

Thank you for your comment :D