expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, 4 November 2018

PERCUTIAN TERBAIK KE KAPAS ISLAND RESORT

Assalamualaikum semua. 



First of all nk say sorry sebab update blog lambat tak sempat nk menulis mood pulak lambat sampai. haha


Pada 10-11 September 2018 pada cuti awal muharam aritu kami satu  family pergi lagi ke Pulau Kapas. Rentetan blog Pulau  PERCUTIAN BAJET KE PULAU KAPAS BAWAH RM300 untuk 2 org! aku dpt 2h1m FULL BOARD ke Kapas Island Resort. Mase dapat tahu tu aku otw nk bersalinkan Zayne Firdaus. Orang cakap rezeki anak. Terpaksa lah aku contact Management Kapas Island resort nk extend date. sbb date tu dari Mac ke Mei. Mase tu aku tengah berpantang lagi.  Dari Mei aku extend lagi sebab bulan puasa lagipun zayne kecik lagi tak sesuai ke pulau. Last-last aku tekad jugak call lagi management nk pergi on 9 sept 18 unfortunately date tu full so utk Seaview chalet free hanya  10-11 sept 2018 sbb dorang nk bagi full board Sea view Chalet. yeayyyy rezeki.


Terima kasih banyak-banyak pada Cik Fasihah dan Pn Norhaslina kerana baik sgt melayan diri ini yg contact banyak kali. 


Haaa sekarang baru je abis cerita Cik Reen dan Encik Ngok ngek. Korang de tgk tak?dorang berlakon kat pulau kapas tu. Cantik kan.

8hb Nov 2018
Kami macam biasa gerak balik kg dulu maklumlah kampung kat Terengganu je dlm 15 minit je sebenarnye ke jeti pulau kapas tu. heheh di sebabkan cuti aku bawak 2 orang ank buah aku Adam dan Amar join trip ni lagipun boring jugak berdua je. Lgipun memang dah janji nk bawak g pulau.

Teaser baju. specially made dgn Uncle Megat utk percutian kali ni. First time Zayne ke pulau kan.(Any Printing boleh contact uncle Megat  Iskandar yg hensem bangat. HIGHLY RECOMMENDED!)

10 Nov 2018
Da siap2 barang-barang sume kami otw ke Jeti pulau kapas. kalau korang nk tau direction kena tgk blog percutian bajet ke pulau kapas aku ade bagi direction ke jeti. Mase kami sampai parking full kot lagipun cuti kan memang ramai gile nk ke sane. Cam biasa parking di cas sehari RM8.00




Aku terus ke kaunter no 3 sbb memang kat kaunter 3 tu kena jumpe Pok Mang. Sbb Pn Haslina ( Management Kapas Island Resort) uruskan dengan Pok Mang. Lame jugak tunggu sbb Pok Mang buzy. Asben berpusing jugak cari parking sementara tunggu Pok Mang parking dulu kt tepi2 tu je. senang nk pantau Zayne firdaus sbb waktu tido die.

Pantau dari luar kereta

Ni la Pok Mang

Pok Mang Assistant mate stim

 Alhamdulillah da selesai beli tiket feri. Aku tambah rm40 untuk 2 kanak pg dan balik .Aku dan suami include pakej dah. Aku mintak nak naik feri besar MGH sbb bawak baby maklumlah first time bawak Zayne. tp boat laju aku sendiri tak selesa.Alhamdullillah ade rezeki feri . Kami gerak ke jeti sbb pok Mang ckp klu ade boat tu naik je. Dorang sume ramai naik bot laju. So mummy no worry korang boleh request boat besar tau.Jgn risau pakcik2 dan abg2 boat sumenye friendly tau. 




Kami di jeti dlm jam 2 kami gerak sbb dorang sume lepaskan boat laju dulu. Ramai kot on that date. ramai bawak family baby, mak ayah dengan trolly bag, stroller bg aku mmg payah kakak nk naik boat tu. tp terpulanglah mne korang senangkan. aku mmg bawak bju 2 3 lai je. lagipun 1 mlm je.budak2 pon sme da pesan jgn bawak byk2 barang.

Zayne firdaus so behave hahah padahal da mengantuk sangat tu.

Ni la suasana dlm  boat. ramai kan budak2. enjoy dorang nk ke pulau.
si Amar paling excited first time ke pulau ni.


jgn duk kalut nk tekan2. ni bukan video. ahhaha

Jahatnye papa zayne. Sebenarnye aku da loya sangat da. duk dlm boat. da lame tak mabuk laut. Zayne pun da selamat dah tido.ni first time aku stay dlm boat. Pening dan loya yang amat sampai ke chalet. 


Alhamdullillah da selamat sampai Kapas island resort. Kami berjalan ke Receptionist . Memang ramai orang beratur untuk checkin. Oh ya kalau sampai on 12pm gitu dorang sediakan lunch tau. 






Part paling best bile sampai memang nk naik buai kt dpn laut tu apekan daya ramai gile org tunggu q nk berbuai. kat blog sebelum ni sempat bergambar hahah.


 



Lunch kami.

Alhamdullillah kami dapat layan VVIP. tQ Kapas Island resort. Sampai2 makanan da siap hidang.mmg tahu perut tgh lapar. Kami cume tambah bayaran untuk 2 nasi kosong budak2 ni.MEMANG SEDAP.(Sebenarnya mase kami sampai waktu makan da abis ) 


Cam biasalah Zayne firdaus menyentel kat abang2 sini.

Ni suasana tenghari tu. ramai yang menunggu untuk checkin. dengar kate mmg full bilik


Semua da kenyang perut. Alhamdulillah. budak2 sume da excited nk mandi laut. mummy is loya naik boat td blm hilang kot. so kami jalan ke chalet. dpt seaview chalet. yg Trip dulu dpt garden view.








Ni la bilik kami. ade 1 queen bed dan 1 single bed. Memang bergaduhla budak berdua ni sbb tak pernah tido sekali hahahhah



Zayne paling happy kalau checkin mane2. ahhah


 Kalini ni sempat beli bekal tapi tak banyak bolehla untuk makan kalau tgh2 malam lapar.  


Oke da bagi perut rest selepas terima makanan.aku pulak siap2 kemas baju-baju kat lemari da ready jugak nk memandi manda.sume salin baju mandi termasuk zayne firdaus. 



Kebetulan cuti memang ramai. ade yg bermalam ade yang trip 1 day



First time Zayne mandi laut. Muke terkejut dan takut sbb awal-awal da kena ombak.




Tak sampai 5 minit zayne dlm laut terus p mandi kolam pulak. Actually kolam lagi best bak kate Amar. sebenarnye die tak pandai berenang. Da tak sampai 10 mnit si Zayne nk nangis memang ngantuk nk tido. so aku dan Zayne masuk bilik bersihkan badan dan tido kan zayne. Ni first time mummy dtg pulau tak mandi tau. sume demi Zayne.Biarkan papa dengan budak-budak mandi kolam dan mandi laut sampai puas. 


Ohya kalau korang bace blog aku sebelum ni aku ade mention resort ni ade waktu off elektrik tau. so jgn lupe stanby powerbank dan usb fan sangat2 membantu kalau ade budak kecik. Aku bawak yang kecik ni je. so sambung terus ke hp. Malas nk bawak usb fan yg besar tu xmuat beg hahah lagipun yg ni lagi kuat kot


Jam 6.30 pm Zayne baru bangun tido penat sangat gayanye. so hajat nk tgk sunset kejap jela. mase otw ke pantai zayne jumpe kawan baru iaitu Cooper and family from New Zealand.


Abaikan muke mummy serabai tu.





budak paling excited

 Tak lame pun jalan2 sebab nyamuk jam 7.15pm kami da masuk bilik semula. jam 8.30mlm kami keluar untuk dinner .Ramai kot menunggu makanan. Sbb kami VIP makanan kami da ready yeay. Cam biasa kami tambah 2 nasi putih.


Kesian tgk org lain tunggu lelame. Kami alhamdulillah sume tersedia. Kalau korang dtg ambil full board memang tak rugi

Malam mase kat restoren ade satu group kakak cantik tegur zayne alahai anak aku kalu dgn perempuan pantang nampak. Seronok sgt mcm xnk balik bilik. 


Belakang tu tapak perkhemahan pokya tak silap aku




Korang jangan risau tempat ni terang malam-malam nk jln2 sekitar chalet. semua da letih kami pulak da kenyang ape lagi masuk bilik. Mase tu igt da jam 10 atau 11mlm. Aku paksa budak2 tu tido. sume liat nk tido rupanya baru jam 9mlm hahaha. 

11 Sept 2018
Good morning pulau kapas.
Pagi tu sume bangun awal sbb nk breakfast dan of coz nk mandi lagi. Aku dan Zayne takla lepak2 jela.

Breakfast aku makan roti, nasi goreng je. lupe snap gambar breakfast. lapar sangat lahai



budak still mengantok tp kena paksa bangun


Pagi ni tetiba plak takut air. ahha



Da dekat jam 12 kami siap2 nk checkout. sbb Ferry bile bile mase je ade. so sume da siap lepak2 dulu kat receptionist.Receptionist dan staff sume helpfull dan sgt2 baik.
Da siap2 nk balik da. Baju ni specially print dengan oncle megat jugak. 

Zayne nk keje sini la

Sebelum balik terjumpe plak kakak-kakak semalam ape lagi zayne senyum sampai kaki la kan papa




aloooolooo mengadanya lahai



gambar kenangan amar kt Kapas Island Resort. Sory adam tak suke bergambar
Cam biasa sebelum balik kite shoot gambar product favourite kte DYXY COSMETIC sy agen 01121312557 kalau korang berminat --tettt iklan jap


Ape yang aku suke kt resort ni boleh mandi bawah jetty teduh ikan pun banyak nyeee aih

Seronok tgk ikan sambil2 tunggu feri sampai.

Kalini tak banyak abis.

Barang-barang makan/jajan RM20.00
Feri RM40.00 utk add on kanak
Nasi putih 3 kali add on dlm RM11.00(aku lupe)
Aku ade tambah Tea tarik (Lupe harga. kalau tak dpt minum cm nk sawan pulak  hiks~)
parking kereta 2 hari  RM16.00


 Alhamdulillah first of all nk ucap RIBUAN TERIMA KASIH buat management KAPAS ISLAND RESORT sponser percutian kali ini.Tapi jujur aku bg 5 BINTANG kat Kapas Island Resort sangat2 selesa ni bukan bodek tau. sbb memang da pernah checkin sini sebelum ni. Korang datangla sini ambil full board layan VIP gais syok ooo.

Korang boleh hubungi 03-55245419 Management kapas Island Resort untuk maklumat lanjut. 

Terima kasih sudi membaca insyallah ade lagi entry2 terbaru nk update bye bye Assalamualaikum.

email: ciksaallaluna@gmail.com
For review / inquiry boleh wassap ye 01121312557













No comments:

Post a Comment

Thank you for your comment :D